Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

суббота, 18 апреля 2015 г.

Міжнародний день пам’ятників і визначних пам’яток

Чи знаєш ти що…

Із завоюванням Україною незалежності особливо гостро постало питання збереження пам’ятників національної історії та культури. І  23 серпня 1999 року вийшов Указ Президента України «Про День пам’ятників історії та культури». На підтримку ініціативи вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’ятників історії та культури було ухвалено встановити в Україні відповідне свято, відзначати яке слід щорічно 18 квітня— у Міжнародний день пам’ятників і визначних пам’яток.

Звичайно в цей день згадують про те, що кожна країна – це своя багатюща історія та культура. Кожна епоха залишає нам у спадщину якусь пам’ятку, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію, що, можливо, докорінно змінила життя держави, про певну визначну постать, що так чи інакше вплинула на становлення й розвиток країни.
Українська історико-культурна спадщина величезна, і формувалась вона протягом багатьох століть дякуючи різним народам. На території України збереглись сліди декількох культурно-історичних епох.
З часів первіснообщинного ладу дійшли унікальні залишки житла із кісток, петрогліфи (наскельні зображення) Кам’яної Могили, стародавні кам’яні скульптури; з культури скіфів і сарматів – багаточисельні кургани і городища. На півострові Крим залишились руїни грецьких поселень. Давньоруська культура знайшла своє відображення в видатних архітектурних пам’ятниках Києва і Чернігова. Та хіба можна перерахувати все!
Ми подекуди й гадки не маємо, скільки пам’ятників європейського та всесвітнього значення збережено на території рідної країни. Охороною цієї величезної культурно-історичної спадщини займаються одиниці – фанатично віддані своїй справі люди. Їм не вистачає сил і коштів, тому хотілося б побажати більшої уваги й підтримки з боку держави в цілому та кожного громадянина зокрема тим, хто береже сьогодні історію, без якої, зрозуміло, немає й майбутнього…
Світ несказанно багатий на культурні пам’ятники та різні історичні визначні пам’ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.

https://nbukids.wordpress.com/2011/04/18/міжнародний-день-пам’ятників-та-істор/

Комментариев нет:

Отправить комментарий