Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

пятница, 22 мая 2015 г.

Тарас Шевченко

22 травня - День перепоховання Т. Г. Шевченка (1861), українського поета, художника, мислителя
Тарас Шевченко помер 10 березня 1861 року у Петербурзі і був там на третій день похований на Смоленському цвинтарі. Невдовзі українська громада міста домоглася дозволу російської влади на перепоховання поета у відповідності з його волею в українську землю.
18 травня домовину з прахом Шевченка було привезено до Києва. Київська «Громада» організувала багатолюдну маніфестацію, яка завершилася панахидою у церкві Різдва Христового на Подолі.
Труна перебувала у церкві до 20 травня, коли її було перенесено на пароплав і доставлено до Канева. 22 травня після богослужіння прах Шевченка був похований на Чернечій горі біля Канева, – у місці, яке точно відповідало омріяному поетом 1845 року у вірші «Заповіт». Незабаром могила Шевченка перетворилася на місце паломництва українців, і Чернеча гора отримала назву Тарасової.

Комментариев нет:

Отправить комментарий