Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

среда, 22 апреля 2015 г.

Всесвітній день книги і авторського права

 Велика-бо користь буває чоловікові від науки книжної,
бо книги вказують нам і навчають нас,
як іти шляхом покаяння, і мудрість, і стриманість
здобуваємо із слів книжних.
Книги подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу –
це джерела мудрості.
                                                                     «Повість минулих літ»
 23 квітня - символічна для світової літератури дата: у цей день в 1616 році померли Сервантес, Шекспір і Інка Гарсіласо де ла Вега.
Це також день народження або смерті таких відомих авторів, як Моріс Дрюон, X. Лакснесс, Володимир Набоков, Дж. Пла і Мануель Мехіа Вальєхо.
Цілком природно, що Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка проходила в 1995 році в Парижі, вирішила віддати в цей день данину поваги книгам і авторам, закликаючи всіх, і особливо молодь, знаходити задоволення в читанні і поважати незамінний внесок тих, хто сприяв соціальному і культурному прогресу людства і заснувала Всесвітній день книг і авторського права і Премію ЮНЕСКО за пропаганду ідеалів толерантності в дитячій та юнацькій літературі.
Завдяки книзі, перш за все, ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, до розуміння краси та творчих досягнень людини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий