Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

пятница, 27 марта 2015 г.

День театру

Свято служителів Мельпомени відзначається щорічно з 1962 року. Свято встановлене 1961 року у Відні на IX Конгресі Міжнародного інституту театру.
За висловом Шекспіра, «життя театр, а всі ми в нім – актори». «Світ – маскарад, обличчя, одяг, голос – усе підробка: кожен прагне видаватися не таким, яким він є насправді», - вторив йому Гойя.
Театр і Україна
·         Руїни театрів античного типу у Херсонесі та Ольвії залишились до наших часів. Це були театри під відкритим небом, у центрі знаходився круглий майданчик для акторів і хору, а місця глядачів йшли уступами вгору.
·         Початки українського аматорського театру належить до 7 квітня 1730 року, коли в будинку глухівського заводчика І. Миклашевського відбулася вистава.
·         Перший український стаціонарний театр організував у 1906 році М.К.Садовський. Перші вистави він показав у Полтаві, а з 1907 року працював у Києві.
·         Перший український професійний оперний театр "Музична драма" було відкрито у 1919 році в Києві.
·         Найстаріший в Україні театр було збудовано в Харкові у 1789 році, згодом у Києві (1806), Одесі (1810).
·         Найстаріша з існуючих нині театральних будівель в Україні споруджена 1843 року у Львові. Зараз тут міститься Український драматичний театр імені М.Заньковецької. Раніше це був Старий театр - найбільша свого часу театральна споруда в Європі.
·         Найбільше "театральне" місто в Україні – Київ, в якому 25 театрів. Щодо областей, то першість за Одеською – 10 театрів, Львівською – 9, Кримською та Дніпропетровською – по 8.
За інформацією інтернет-видань підготувала Стефанія Полонська, спеціально для Vision.ternopil.ua.



Комментариев нет:

Отправить комментарий