Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

среда, 13 мая 2015 г.

Альфонс Доде

175 років від дня народження Альфонса Доде (1840-1897), французького письменника
Альфонс Доде народився 13 травня 1840 в Німі (Прованс, Франція). Його батько, власник шовкової фабрики, розорився. Ще будучи підлітком, Альфонс після закінчення середньої школи став працювати помічником вчителя. У сімнадцять років він переїхав до Парижа, щоб стати журналістом. Про цей час він згодом написав роман «Малюк» (1868). 


Альфонс Доде співпрацював з декількома газетами як театральний критик і репортер. Протягом п’яти років він був секретарем президента Законодавчого корпусу Другої Імперії герцога де Морни, а після його смерті став заробляти виключно письменницькою працею. 

Відомим Альфонс Доде став після виходу книги оповідань і нарисів про Провансі «Листи з моєю млини» в 1869 році. У творчості письменника виділяються два основних напрямки: іронічне і натуралістичне. До першого напряму і відносяться «Листи з моєю млини», а також найвідоміший твір Доде - роман-трилогія «Тартарен з Тараскона». 

Другу групу складають великі романи, дійові особи яких списані автором з реальних людей. Наприклад, роман «Фромон молодший і Ріслера старший», який побачив світ у 1874 році, описує життя робочого кварталу Парижа. Героїнею роману «Сафо», що вийшов в 1884 році є занепала жінка, яка прагне змінити своє життя. Інші романи реалістичного напряму - «Джек» (1876), «Набоб» (1877) і «Королі у вигнанні» (1879). 

Альфонсові Доде також належить ряд п'єс і кілька книг літературних спогадів. Помер Доде в Парижі 17 грудня 1897.

Комментариев нет:

Отправить комментарий