Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

воскресенье, 5 апреля 2015 г.

ІЗ ВЕРБНОЮ НЕДІЛЕЮ!



Гілочки тоненькі,котики пухнасті,
Хай несуть у хату радість,мир і щастя,
Хай несуть у серце радість воскресіння
Хай направлять наші душі до спасіння.
Гілочки тоненькі,котики вербові,
Всіх благословляють,щоб були здорові,
Щоб жили в любові і достаток мали,
Щоб в молитві й з Богом діточки зростали.
Гілочки вербові сонце зігріває,
А душа радіє,а душа співає,
Бо вже близько свято,писанки і паска,
Бо на землю сходить Божа милість й ласка.
Бо уже,за тиждень,буде в нас Великдень.



Ближче до завершення Семитижневого Великого посту настає Вербна неділя. У цей день православна церква святкує Вхід Господній в Єрусалим.
Всі славлять Христа як всемогутнього Бога, якому під силу навіть воскресити людину з мертвих, - адже воскресив ж він Лазаря! Коли Спаситель в'їжджав в Єрусалим, всі раділи і сміялися, всипали Його шлях квітами і пальмовими гілками.
І ось після багатьох століть у цей день люди освячують у церкві ніжні гілочки верби і вітають ними Спасителя. А потім всі несуть ці гілочки додому - вважається, що верба охороняє будинок від хвороб.
Проте всі віруючі люди пам'ятають: саме в цей день Ісус вступив на шлях, який привів його до страждань і смерті на хресті. І кожному в цей день слід подумати, безкорислива його любов до Бога і чого він чекає від Спасителя.
Прикмети на Вербну неділю
Якщо в цей день вітер дме, то погода буде вітряної весь рік.
Якщо у Вербну неділю світить сонце, то врожай буде багатим.
Освячена верба, кинута проти вітру, зупиняє бурю, встромлена в полі - оберігає посіви, а кинута в полум'я зупиняє його дію.

Якщо людина хоче стати більш рішучим, то він повинен в недільний ранок вбити в стіну будинку кілочок з верби.

Комментариев нет:

Отправить комментарий