Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

понедельник, 30 марта 2015 г.

У народному календарі 30 березня - день Олексія Водопола, Олексія Теплого. Яка погода буває на теплого Олекси, то така і на Великдень буде. 30 березня знаменує початок роботи пасічників.
Олексій, чоловік Божий,  жив у IV столітті. Батьки одружили його з багатою римлянкою, але Олексій покинув дружину і присвятив своє життя Богові. У місті Едесса в Сирії 17 років молився при храмі Пресвятої Богородиці. Діва Марія з’явилася паламареві і сповістила, що Олексій є чоловіком Божим.
В цей день пасічник виставить бджоли на пасіку, вівсянка засвище свою пісеньку: "Покинь сани, бери віз!", а щука-риба хвостом лід розіб'є.
Народні прикмети:
Які струмки на Олексія, такі будуть і заплави, а значить і хороша косовиця.
Якщо на теплого Олекси бджоли зроблять перший обліт, буде добрий медозбір.
Якщо цього дня буде тепло, то і квітень, і травень теж будуть теплими.


Вітаємо усіх Олексіїв, а також пасічників з їхнім святом!

Комментариев нет:

Отправить комментарий