Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

понедельник, 2 марта 2015 г.


Всесвітній день письменника (повна назва Всесвітній день миру для письменника) – відзначається щорічно 3 березня за рішенням 48-го конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що відбувся 12–18 січня 1986 року.
ПЕН-клуб був заснований в Лондоні в 1921 році. Назва організації – абревіатура, утворена першими літерами англійських слів Poets – поети, Essayists – нарисовці, Novelists – романісти. Цікаво, що абревіатура в даному випадку співпадає зі словом pen – в перекладі з англійської – ручка.
Ідея створення організації належить англійській письменниці Кетрін Емі Доусон-Скотт. Першим президентом ПЕН-клубу став Джон Голсуорсі. В 1923 році відбувся перший міжнародний конгрес ПЕН-клубу в Лондоні, у той час пен-центри були створені у 11 країнах світу. Сьогодні подібні центри діють в 130 країнах. Третій рік поспіль свято відзначається й в Україні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий