Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

четверг, 19 февраля 2015 г.

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Нововасилівському НВК.

Розпочали свято, учениця 9 класу Косовненко Яна та учень 8 класу  Ахмедов Андрій, які розповіли учням історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні. Вони також наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Продовжили свято читці Заповіту Т.Г. Шевченка  на 4 мовах. Вацко Вікторія прочитала білоруською, Ясинецька Карина – російською, Корабльова Катерина – німецькою та Прасол Дмитро – англійською.

Під час заходу школярі не лише виступали декламаторами , а й виконували відомі українські пісні. Так, чудовий номер виконали учні 9 класу із інсценізацією пісні «А мій милий вареничків хоче». Зворушила серця глядачів свята,пісня виконана сербською мовою Molitva (Молитва) ученицею 9 класа, Тварковською Яною, та Ахмедовим Андрієм. І на кінець заходу учні: Антоненко Уляна, Тварковська Яна, Корабльова Катерина та Басова Олександра подарували глядачам, чудовий український танок.

Крім того, у закладі з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови пройшла тематична дискотека, до якої залучилися не тільки учні школи, а й вчителі, які вміло показали свої хореографічні можливості.

Все свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

Завершила урочистості, вчитель української мови та літератури Кирик С.С., яка закликала учнів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

 
 
 
 
 


 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий