Проблемна тема: «Формування конкурентноспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу»
Девіз: "Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя..."
Творче кредо: "Посередній учитель розповідає...Хороший учитель пояснює...Кращий учитель демонструє...Творчий учитель надихає..."

четверг, 29 августа 2019 г.

Реформа освіти


Українські вчителі вже найближчим часом зможуть зарахувати собі як обов’язкове підвищення кваліфікації не лише навчання в інститутах післядипломної педагогічної освіти, а й інші профільні курси. Відповідне рішення Кабінету набере чинності вже найближчим часом.
Документом передбачається, що з 1 січня 2020 року вчителі зможуть використовувати виділені державою кошти на підвищення кваліфікації.
Загалом впродовж 5 років вчитель має пройти не менш як 150 годин підвищення кваліфікації. При цьому він зобов’язаний підвищувати кваліфікацію щорічно, незалежно від того, вичерпав 5-річну норму чи ні – це обов’язкова умова атестації.

вторник, 19 марта 2019 г.

Реформа НУШ у середній освіті: на що чекати вчителям, учням і директорам

 Впровадження реформ НУШ у початковій освіті — у самому розпалі, але МОН паралельно береться за реформування середньої освіти. Перший крок —13 березня Кабмін схвалив проект закону «Про повну загальну середню освіту», тепер черга за Верховною Радою.    





понедельник, 28 января 2019 г.

Презентована методика оцінювання роботи вчителів

Державна служба якості освіти запропонувала для громадського обговорення проект Методики експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. 
http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/sertyfikatsiia-pedahohichnykh-pratsivnykiv/zahalna-informatsiia


среда, 31 октября 2018 г.

Реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться 8 січня

Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 8 до 31 січня 2019 року на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Про це йдеться у роз'ясненні Українського центру оцінювання якості освіти щодо проведення пробного тестування у 2019 році.
В УЦОЯО зазначають, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
Участь у пробному тестуванні є платною. Вартість одного тестування для одного учасника буде оголошено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
У 2019 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 16 березня.
Пробні тестування з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов відбудуться 23 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може пройти тест з одного навчального предмета.
Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО буде створено інформаційні сторінки, на яких до 25 лютого буде розміщено інформацію про час і місце проведення пробного ЗНО, а згодом - результати тестування.
ВажливоРеєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНОРезультати пробного ЗНО не будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.

среда, 29 августа 2018 г.

Для ознайомлення


Шановні колеги! Прошу вас ознайомитись із планом  роботи вчителів суспільно – гуманітарного циклу у розділі « План роботи».